İngiliz Kemal Kenan İmirzalioğlu

İNGİLİZ KEMAL KİMDİR HAYATI

Asıl adı Ahmet Esat Tomruk’tur.

İstanbulda doğmuş, beş yaşındayken babası ölünce dayısının yanına sığınır. Bir süre sonra da Galatasaray Sultanisi’ne başlar.

Okulda kartpostal merakı nedeniyle sık sık postaneye gider. Ama ikide bir postaneye gitmesinden huylanan Abdülhamid hafiyeleri küçük Esat’ı yakalar ve Jöntürkler’le ilgisi var diye eza cefa ederler.

Dayısı Esat’ı kaçırtmak için bir Yahudi’yle para karşılığı bir gemiye bindirir. Ama İngiliz gemisinin kaptanı Esat’ı derya ortasında yakalar. Ortada para pul yoktur. Esat kaçaktır. Ama insancıl kaptan, Esat’ı sever, korur, sonra da evlat edinir. Esat, İngiliz olarak büyür, okur ve boksör olur. Üstelik yaman bir boksör olur, Paris’e maça gider. İlk Dünya Savaşı sırasında İstanbul’a döner. Zamanını Kemal Begof’un Beyoğlu’ndaki boks kulübünde geçirir. Rahat durmadığı için yakalanıp hapse atılır. Hapiste zamanın ünlü yankesicilerinden Koçaki adındaki Rum’dan, yankesicilik sanatını öğrenir. Bu sanat casusluk yaşamında hayatını bile kurtarır.

İşgal İstanbul’da, Esat sokaktadır. İşgal güçleri bol bol eğlence ve spor etkinlikleri yaparlar. Esat, boks karşılaşmalarına musallat olur. Zaten, ikinci anadili İngilizce’dir. İngiltere Ordu Şampiyonu Babi Spiler’le dövüşmek ister. İki karışlık bir Türk’ü tepelemesi İngilizler’e bayram olur. Salon İngiliz zabitan ve hanımları ve de İstanbul’lu Rumlar’la doludur. Ama aralarında gözleri umutla dolu birkaç fesli delikanlı da vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder